Judith Moen fra Måndalen var tirsdag formiddag på sykkeltur på gamlevegen mot Vågstranda, da hun kom over tre små kattunger forlatt i Vågsvingen.

- Jeg stoppet for å snakke med ei venninne på telefonen, da jeg fikk øye på tre skrikende kattunger i vegkanten, tydelig sultne og kontaktsøkende, forteller Judith Moen, som hadde store problemer med å forlate de tre små.

Nesten to timer senere på tilbaketuren, satt kattungene som kan være rundt 6-8 uker gamle, fortsatt på samme sted, uten noen tegn til at kattemor var i nærheten.

Judiths datter, Kristiane og venninnen Lise Dahle, oppsøkte kattungene om kvelden med mat, som de stakkars små slukte med stor appetitt.

- All fisken vi tok med oss, ble umiddelbart spist opp, sier Lise, som oppfattet kattungene som fortsatt svært sultne.

- Vi klarte rett og slett ikke å la de bli værende igjen i vegkanten, så vi tok de med oss hjem til Måndalen. Kattungene er både tamme og fortrolige, forteller Lise Dahle, som sammen med samboer Alf-Martin Hovde Bergsvik, tror at kattungene er satt bort fordi de er uønsket.

- Vi kommer til å ta vare på den ene av de tre, sier Judith Moen som fant kattungene, og håper inderlig at noen katteelskere melder seg, så alle kan få et trygt hjem.

I mellomtiden blir de godt ivaretatt på Oterholm i Måndalen, sammen med samboerparet Lise og Alf-Martin.

- Vi har ikke vurdert å anmelde saken til politiet, da vi ikke kjenner bakgrunnen for hva som kan ha skjedd, sier kattefinner Judith Moen, som håper på en lykkelig utgang.

Hilde Stenmark Kvennes, som er leder i Kattens Vern i Molde, forteller på telefon at slike saker bør politianmeldes, for å få kartlagt omfanget av dyr som blir forlatt på denne måten.

- Slike forhold har klart noe med ferietid å gjøre, selv om forsømmelse og ansvarsfraskrivelse som dette har et stort omfang også ellers i året. Spesielt på denne årstiden, finner vi også katter som er gravide som ikke blir tatt vare på av sine eiere, sier Stenmark Kvennes, som oppfordrer kattefinnere om å anmelde slike saker til politiet, da dette er et klart lovbrudd.