- Nesten som vanlig så var det et nedslående resultat, sier Utrykningspolitiet om at hele ni personer mistet førerkortet fordi de kjørte for fort i 60-sonen på Verma.

Kontrollen ble avholdt torsdag fra klokka 09.30 til 13.45 - med noen pauser innimellom.

- Det kjøres dessverre fort der. Når vi har 30 forenklete forelegg og ni anmeldelser, det vil si at farta så høg at vi ikke kan la det gå, så er det skremmende tall. Og i hvert fall når det kjøres i 104 km/t i ei 60-sone. Det er veldig høgt, sier politioverbetjent Rune Huse og politibetjent Mona Christin Fediuk.

39 ble vinket inn

De tok oppstilling ved butikken på Verma og vinket inn 39 personer; både personbilførere, MC-førere og trailersjåfører.

Vedkommende som ble målt i 104 km/t var en norsk personbilfører. Men det var flere utlendinger blant dem som mistet lappen. Og tre av de ni hadde fartsmåling på 90-tallet; 90, 94 og 95. De øvrige ble målt til 86 eller mer.

Blant de 30 som fikk forenklete forelegg, var det flere vogntogsjåfører.

- Det var flere vogntog som kom dundrende i godt over 70 på Verma. Også det er skremmende med tanke på at de må ha lengre bremsestrekning.

Bønn til trafikanter

De ber om at trafikanter holder seg innenfor fartsgrensa.

- Kjør forsvarlig og forsiktig. Husk at det ikke er alle som er vant til å kjøre på smale veger i Norge. Mange turister stanser på de merkeligste plasser for å ta bilder. Bare det er grunn nok til å ta det med ro, sier Huse og Fediuk.

De lover å være ute hele sommeren.

- Det er alltid folk på jobb i UP. Og vi har både sivile- og uniformerte biler, sier de.