Onsdag kveld fikk vi inn tips om at det var observert en løs hund i Isfjorden, uten eier. Hunden skulle visstnok likne en ulv, forteller operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Leif Bergem Ohr.

Samtidig tikket det inn tips til skogbrukssjef i Rauma kommune, Rune Horvli, om at det muligens var observert en ulv på Kavli i Isfjorden.

- Jeg har også fått et par andre tips, blant annet om at ulv var observert på Kavliheia tidligere på dagen. Men vi hører også at en hund har gått løs, sier Horvli, som torsdag morgen forsøkte å nøste i dette.

- Sannsynligvis hund

Han sier beitelagene er varslet og at det ikke har kommet inn meldinger om dyrekadaver.

- Sannsynligvis er det snakk om en løs hund.

Han oppfordrer hundeeiere om å respektere båndtvangen.

- Løse hunder er et problem i Isfjorden. Hvert år ser vi skader på husdyr på grunn av hund. Det må bli slutt på at hundeeiere lar hundene gå løse. Det er ikke bare av hensyn til husdyr, men også folk, legger Horvli til.

- Ja, det er min hund

Cecilie Flydahl bekrefter at hennes hund, huskyen Lukas, stakk av onsdag kveld. Og ja, hunden likner en ulv, sier hun.

- Det er lenge siden sist den tok seg en tur, men det har hendt før, og da er det alltid to plasser jeg finner han igjen. Enten på Kavli, eller på Moa. Ja, eller mellom der og stallen et sted, sier Flydahl som er daglig leder av Stall Ragnarok i Isfjorden.

Hun beklager at hunden stakk av, og at den kan ha skremt folk til å tro at det er ulv i området. Samtidig ber hun om at folk stoler på hennes vurderinger om at dette er en hund som ikke skader husdyr.

- Jeg vil understreke at jeg beklager så mye og respekterer båndtvangen, det er min feil at jeg ble distrahert et øyeblikk og Lukas bestemte seg for å ta en runde i går kveld. Han er en veldig snill og mild hund, og jeg pleier derfor å ha han tuslende sammen med meg på gården. Der tusler han rundt blant høner, katter, kaniner, sauer, hester og folk. Jeg har to hunder til som jeg ikke stoler på på samme måte, de går hundre prosent av tida i bånd eller står i hundegård. Det verste som kunne skjedd er om en av mine hunder skulle angripe andre dyr. Så det er også mitt fokus og jeg beklager igjen at Lukas rakk å ta en runde i går kveld. Samtidig blir jeg veldig overrasket om han har jaga eller angrepet noe som helst, han er en glad og trivelig hund som rett og slett elsker å løpe, sier Flydahl.