Det står mye moro på programmet og det blir trolig ikke særlig anledning til å kjede seg under fylkesleiren i Eidsbygda og Rødven i helga.

Leiren starter fredag og varer til søndag, og over 260 barn og unge fra hele fylket kommer.

– Lørdag er den store aktivitetsdagen. Her er det mye å velge mellom for deltakerne, noen skal på gardsbesøk til Moa gard og andre skal besøke Åsan husmannsplass, og oppleve «en dag i gamle dager» Det nye Tindesenteret på Åndalsnes skal besøkes, med både klatring og buldring som aktivitet, og ellers blir det aktiviteter i vann, foto, fjelltur, mat på bål, minitarskyting og mye mer, forteller leirsjef Hanne Mette Hatle.

Mye jobb

Det blir også konkurranser på leiren.

– Deriblant skal vi kåre årets fylkesmester i volleyball. Her blir det spilt om heder og ære, med flotte vandrepokaler til premie i to klasser. Vi skal også kåre fylkets sterkeste klubb i tautrekking.

Lørdag kveld blir det rockekonsert. Liljen 4H stiller selv med flere egne band, og håper at de besøkende klubbene også vil spille.

– Vi har oppfordret alle til å kle seg i rocka stil, for eksempel med glitter, slengbukse, swingskjørt, stort hår, elvissveis eller skinnjakker.

Høydepunkt

Leirsjefen forteller at nå begynner det meste å falle på plass, selv om litt rigging gjenstår.

Liljen 4H har 28 medlemmer, og både medlemmer og foresatte har stått på for at leiren skal bli en realitet.

– Vi drømte om å arrangere for noen år tilbake, men da var ikke forutsetningene på plass. Nå hadde vi muligheten, og den måtte vi bare gripe, sier hun.

Leir er høydepunktet på sommeren for mange 4H-ere.

– Det som er så spesielt med å være på leir er å treffe gamle og nye venner og ha det fantastisk kjekt. Vi ønsker alle velkommen, og gjør alt vi kan for å legge til rette for en god opplevelse for alle, sier leirsjefen.