- Pop-up konseptet handler om å komme kjapt i gang, og kanskje utvikle og fortsette med det, forteller Yvonne Wold.

Hun og Kaja Nilsen har i et par måneder snakket om at det hadde vært artig å få til noe i sentrum. Etter kort tid fikk de også gårdeier Tale Grimstad Vikås med seg på laget. Alle tre er utøvende kunstnere.

- Og så var jeg så heldig å få bli med på laget, sier Hanne Johnsen, som samtidig hadde vært på jakt etter lokale, også det til en pop-up butikk.

Johnsen er gründer og driver nettbutikken bambis.no. Hun vil bidra med salg av barneklær av eget design.

Har klare ambisjoner

Wold sier at sjøl om de nå starter enkelt, har de en klar ambisjon om å få til en kreativ næringsarena, og håper at pop up galleriet på sikt kan bidra til å skape arbeidsplasser knyttet til kreativ næring.

- Vi holder i utgangspunktet åpnet fram til etter RaumaRock, og så får vi se om det er marked for et permanent galleri i sentrum, fortsetter hun.

Damene kommer til å stille ut egne ting.

- Men også andre ting. Gunn N. Morstøl, som er en etablert kunstner, kommer til å stille ut. Det vil også bli noe brukskunst, forhåpentligvis både i tre og tekstil, forteller Nilsen.

Folkelig og kunst i lomma

Både hun, Wold og Vikås er kunstelever hos Gunn N. Morstøl gjennom voksengruppa i Rauma kulturskole. Alle tre jobber i hovedsak med grafikk.

- Jeg kommer kanskje til å ta med noe maleri også. Jeg er litt opptatt av det håndverksmessige bak kunsten. Kanskje kan vi sitte her og jobbe, og fortelle om uttrykk og prosesser. Jeg ser for meg at vi kan ha mange fine samtaler med utgangspunkt i kunsten, sier Nilsen.

Damene poengterer at dette skal bli et galleri som ikke bare er for kultureliten. De ønsker at det skal gjenspeile det folkelige kunstengasjementet i kommunen.

- Og så blir det kjempefint å være med å skape liv i et tomt lokale. Det er også noe som Romsdal Reiseliv og Handel ønsker. Vi må nyte det fine torget vi har fått, gågata og Vøra. Vi må bruke det, sier Grimstad Vikås.

Både Johnsen og kunstnerne håper på godt salg.

- Vi vil jo selvfølgelig selge det vi viser fram. Kanskje lager vi en del små format, sånn at det er mulig for turistene å ta det med seg.

- Blir det kaffe også?

- Vi får se hva det er rom for.

Galleriet og butikken, som får navnet "Kunst i sentrum", åpner lørdag 25. juni.

Wold oppfordrer flere til å gjøre det samme.