I en pressemelding i mandag kveld skriver Statens vegvesen at de dirigerer alle tyngre kjøretøy om E39 Molde-Vestnes og fv. 64 Sølsnes-Åfarnes.

- Den lokale omkjøringen på fv. 174 mellom Brønnsletten og Sogge bru er kun for kjøretøy under 7,5 tonn. Vegen er en smal lokalveg. Vi har derfor trafikkdirigenter på plass både på Åndalsnes og ved Tresfjordbrua i Vestnes for å dirigere de tunge kjøretøyene i retning E39, sier avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Ferjetilbudet på Sølsnes-Åfarnes blir av samme årsak styrket. Det betyr ferje ved behov gjennom natta. På Molde-Vestnes er det ordinære avganger hele døgnet.

Fjord1 sa til Åndalsnes tidligere mandag at de vil være behjelpelige på de måtene de kan. En eventuell ekstra ferje kan derimot ikke være på plass på noen dager, fordi reserveferja går i trafikk på Sunnmøre for tiden.

- Sikkerheten viktigst

"E136 Raumabrua ble stengt i mandag ca klokka 1530 da dykkere oppdaget undergraving av den ene brusøylen under en inspeksjon. Brua er under utbedring og arbeidet har dratt ut i tid fordi utbedringsbehovet på brua har vært større enn først antatt."

- Det viktigste for oss er å ivareta sikkerheten. Derfor ble brua umiddelbart stengt. Nå jobber vi med å finne en løsning på undergravingen og ber om forståelse for at det i kveld er for tidlig å si hva den løsningen vil være og hvor lenge brua vil være stengt, sier Tønnesen.

Da vi snakket med Tønnesen tidligere på ettermiddagen, sa han:

- Vi har skiltet omkjøring, og vi må skille på tunge og lette kjøretøy. De lette kjøretøyene dirigerer vi på fylkesveg 63 over Sogge bru, men de tunge kjøretøyene må kjøre om Molde. Sogge bru tåler trafikken rent fysisk, men vi vet av erfaring fra andre steder at når vegen er så smal, så blir det trafikkaos hvis de tunge kjøretøyene også skal benytte vegen.