– I løpet av den siste uken har flere norske medier rapportert at Top Gears filming på Atlanterhavsveien og Trollstigen ble avlyst på grunn av lensmannens motvilje til å oppheve fartsgrensene. I følge en talsperson fra BBC Worldwide er ikke dette grunnen. Top Gear planlegger nå et nytt Norgesbesøk mens episode to har premiere på BBC Brit 7. juni, sier en talsperson for BBC Worldwide til PR-Operatørene AS som har sendt ut pressemeldingen.

Det var i helgen det ble klart at produksjonsteamet bak tv-programmet Top Gear ikke hadde fått tilatelse til å bryte fartsgrensen på Trollstigen. Det ble derfor spekulert i at dette var grunnen til at de avlyste filmingen i mai.

Ifølge pressemeldingen var det timing som lå bak avgjørelsen om å avlyse Norgesbesøket 27. mai, og at det ikke hadde noe som helst med den lokale lensmannen å gjøre.

– Vi vil gjerne tydeliggjøre at grunnen til at vi ikke fikk filmet I Norge den 27. mai ikke hadde noe som helst med fartsgrensene å gjøre. Den lokale lensmannen har ikke vært noe annet en hjelpsom og gjestfri ovenfor BBC og Top Gear. Det samme kan bli sagt om Vegvesenet som tillot oss å kjøre på delvis stengte veier under filmingen, sier en talsperson for BBC Worldwide.

Kommer tilbake

Talspersonen, som ikke siteres med navn i pressemeldingen, sier videre at Top Gear kommer tilbake til Norge.

– Top Gear er konstant under produksjon og det er ikke uvanlig at planene endrer seg på denne typen programmer. Denne endringen i kalenderen kommer ikke til å påvirke den pågående sesongen og Top Gear har fortsatt planer om å besøke denne storslagne delen av verden sammen med noen knallgode biler, forteller vedkommende.