Det kjente tv-programmet var ventet til Nord-Vestlandet i slutten av mai.

- De skulle blant annet gjøre innspillinger på Atlanterhavsvegen og i Trollstigen. Men jeg vet at det ble avlyst, sier reiselivssjef i Rauma, Hilde Gråberg Bakke.

Lørdag hadde ikke hun hørt noe om hvorfor.

Lensmannen får skylda

Rbnett viser i sin sak om dette til et innlegg av frilansjournalist Erik Hattrem. Han mener å vite at grunnen til at BBC avlyste, er på grunn av at lensmannen i Rauma ikke ville gi tv-selskapet dispensasjon fra fartsgrensene under innspilling i Trollstigen, Måndalstunnelen og Vågstrandstunnelen. Det til tross for at Statens vegvesen godkjente stenging av vegen i tidsrommet for innspillingen. Hattrem viser blant annet til et dokument signert lensmann Andreas Hustad, datert 27. mai, hvor han skriver at det ikke gis dispensasjon fra stedlige fartsgrenser.

- Mye sett over hele verden

Reiselivssjefen erkjenner at Rauma, og Nord-Vestlandet for øvrig, går glipp av god reklameeffekt.

- Top Gear er et veldig mye sett tv-program verden over. Det ville gitt oss ekstremt mye oppmerksomhet. Sånne ting ville vært med på å trekke mye folk til området. At vi ikke får den oppmerksomheten gjør at vi går glipp av god reklame, sier Gråberg Bakke.

- Vi ønsker oss oppmerksomhet, men vi må forholde oss til myndighetene, sier hun til påstandene om at det er lensmannens avgjørelse som stoppet Top Gear-innspillingen.

- Vet du om det er blitt gitt dispensasjon for fartsgrenser i andre innspillingsprosjekt?

- Jeg vet ikke. Jeg kjenner ikke til det. Men jeg antar at det har blitt gjort det. Både du og jeg ser film. Det er lett å anta det, svarer reiselivssjefen.

Les hva lensmann Andreas Hustad sier om saka.