– Vi inviterer alle kulturskolene i ROR kommunene til talentutvikling og motivasjonsworkshop. Formålet er å etablere en årlig workshop under RaumaRock der unge rock/popband og musikere fra kulturskoler får møte hverandre i undervisning og samspill, sier daglig leder Dag-Inge Landbakk i RaumaRock. Han legger til at målet er å benytte de beste artistene i bransjen fra hvert sitt fagfelt til å bidra med motivasjon og undervisning.

– Akademiet skal være et spenstig alternativ til de store fotballakademiene for talentutvikling. Vi ønsker å styrke identitetsfølelsen for de som bor i Romsdal ved å ha et felles musikk- og rockbandmiljø å reise til en gang i året, sier Landbakk.

– Med workshopen har vi mulighet til å sende konsertinnslag til de som ikke har mulighet til å delta på festivalen, som alders- og sykehjem og barnehager, samt gratiskonserter i gågata eller i den fantastiske naturen vi omgir oss med i Rauma kommune, sier festivalsjefen.

Rocketog

Landbakk forteller også at Rocketoget er tilbake i år – med Razika konsert som et samarbeid med NSB. NSB går nå også inn på sponsorsiden og gjør dette tilbudet mulig igjen. Rocketoget går i år fredag 05. august fra Oslo til Åndalsnes, samt at det settes inn et tog tilgjengelig for RaumaRock Akademiet samme dag. Razika er altså med på toget i år!