– Jeg skal holde et ærlig, inspirerende foredrag og både utfordringer og muligheter i Rauma. Som alle andre distriktskommuner har Rauma begge deler. For å komme videre må man være ærlig om hvor man står. Jeg skal hjelpe til med den analysen. Jeg har sjølsagt ikke fasiten, men vil peke på hvor det stanger og mulige veger å gå, sier Larsen.

Spurte Facebook-venner

Han er tidligere statssekretær, og er i dag prosjektleder i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum og daglig leder i Kruse Larsen AS. I forrige uke ba Larsen om hjelp av sine Facebook-venner. Spørsmålet han stilte var: Hva er det første dere assosierer med Rauma?

– Det rant inn med synspunkt fra fjern og nær, sier Larsen og forklarer at litt av grunnen til at han stilte spørsmålet, var å finne ut hvor Rauma er i nasjonens bevissthet.

– Hvilke posisjoner har Rauma tatt? spør han.

Sjøl vil han ikke svare på hva han assosierer med Rauma, det røper han først under foredraget. Men han sier at hans assosiasjoner har endret seg etter at han begynte å forberede seg til foredraget.

– Og det er interessant. At jeg, en person som i utgangspunktet er over snittet orientert og interessert i Rauma, har oppdaget nye ting ved kommunen. Rauma kommune er en kommune som har mye å by på, men det kan tyde på at de ikke forteller historien tydelig og kraftfullt nok. avslutter han.

– Fryktelig sterkt

Prosjektleder i Nordveggen AS, Ane Marte Hammerø, sier det er umulig å anslå hvor mange som kommer på onsdagens åpne konferanse, men sier det er et fryktelig sterkt program med tema som er relevant for veldig mange.

– Veldig mange i Rauma er opptatt av Raumas utvikling. Vi har en strategiplan med en del hårete mål, og skal en komme dit at en når mål, må man komme fra papir til handling. Folk bør delta for å komme sammen og diskutere, komme med ideer og bygge nettverk. Hvilke næringer har potensial for vekst? Hvilke muligheter har vi? spør Hammerø som eksempel på spørsmål som kan stilles.

– Åpent for alle

Hammerø sier alle er velkommen og hun håper veldig mange kommer på kulturhuset på onsdag.

– Kom og knytt nettverk og la dere inspirere. Det gjelder alle bygdelag, om du er sjef eller ansatt. Det er innmari kompetente folk som gjester konferansen. Alle vil ha noe å lære. Det er en sterk konferanse, sier hun engasjert.

Tre temabolker

Konferansen er delt inn i tre temabolker.

I den første som er om trender og muligheter, kommer blant annet trendforsker Ståle Økland for å snakke om hvordan internasjonale trender og muligheter påvirker Rauma. Arvid og Marianne Gjerde kommer også på scenen under dette temaet. Under neste tema, Handel og reiseliv kommer blant andre Sigrid Helland, fagsjef i Virke for å vise utviklingstrekk som påvirker handel og reiseliv. Det siste temaet er omstilling og innovasjon, der blant andre Jan Erik Larsen vil ta ordet.

– Årets Raumakonferanse er aktuell for alle som er opptatt av Raumas utvikling, mener prosjektleder i Nordveggen AS, Ane Marte Hammerø. På onsdag kommer blant andre Jan-Erik Larsen. Foto: Evy Kavli