De kunne neppe ha bedt om bedre vær, de mange hundre som strømmet til Øran i helgen for å delta på bobiltreff.

Liv og Jan Egil Søgård fra Ringsaker, Paula Pedersen og Ivar Martinsen fra Hamar og Eva og Arne Evenstad fra Brummundal var seks av de som koste seg i sola på Øran i helga.

- Vi har jo vært utrolig heldige med været! I Hedmark der vi kommer er det ikke like fint, forteller Liv. For Liv og Jan Egil er det første gang de er på bobiltreff.

- Jeg synes det har vært veldig trivelig. Det har vært godt organisert og et godt opplegg, med god mat, fest og musikk. Så dette frister til gjentakelse, sier hun.

Paula og Ivar har vært på caravantreff på Åndalsnes flere ganger før.

- Vi trives alltid veldig godt her, sier hun.

- Stadig mer populært

Avdelingsleder i Kroken Caravan, Svein Erik Gråberg, forteller at de har hatt en økning i antall bobiler på treff hvert år. Også i år er det flere enn det var året før.

- Det begynte for 13 år siden med at vi ønsket å invitere kundene våre på bobiltreff. Så ønsket de å ta med seg venner, og etter det har det bare vokst- Vi begynte påmeldingen til årets treff allerede i høst, forteller han.

Caravantreffet arrangeres i samarbeid med Norsk Bobilforening Region Midt.

- I går kveld var vi 460 personer til middag og dans. At vi klarer å få til et så stort arrangement handler om at vi har utrolig dyktige og dedikerte ansatte som har stått på sent og tidlig den siste uka. I tillegg har vi gode naboer i Plasto og Westnofa, som lar oss få låne både parkeringsplass og strøm av dem. Det er vi veldig takknemlige for, sier han.

Godt samarbeid

Kroken Caravan har også et godt samarbeid med Romsdal Reiseliv og Handel.

- Vi ønsker at gjestene våre også skal få oppleve Åndalsnes og bruke de tilbudene som er rundt oss. Derfor har vi blant annet arrangert et rebusløp i sentrum, der forskjellige bokstaver er å finne i butikkene i sentrum. Til sammen staver bokstavene et ord, og deltagerne kan vinne premier. Med det håper vi å oppfordre gjestene våre til å besøke butikkene i sentrum, slik at også de får omsetning, forteller Gråberg.

Kroken Caravan har også samarbeidet med brannsjef Falke Haugen både når det gjelder brannsikkerhet og evakuering.

- Det er mye gass og brennbart materiale på plassen her nå. Det viktig for oss å skape et trygt arrangement, og derfor har vi blant annet gasstestet samtlige bobiler her gratis, sier han.

- Flere velger bobil

Kroken Caravan feirer i år 45 år, og bedriften går så det suser. I fjor omsatte de for 100 millioner, og de opplever en økning i interessen for bobil de siste årene.

- Vi har jobbet knallhardt med å fjerne "harry-stemplet" som bobil hadde en stund. De fleste kan ha bobil i dag. I vår markedsføring fokuserer vi på livsstil og opplevelser: at vi skal skape gode opplevelser med vårt produkt, sier han.

Og nytt bobiltreff blir det også neste år.

- Ja, vi må få til det. Kundene krever det, smiler Gråberg.

Svein Erik Gråberg er avdelingsleder for Kroken Caravan på Åndalsnes. Foto: Stine Vandevjen Olsen