Rauma hagelag har ofte vært litt uheldige med været under planteloppemarkedet sitt, men lørdag kunne de ikke ha drømt om bedre vær. Og kundene uteble heller ikke.

- Vi er godt fornøyd med salget. Det var mange som var her allerede når vi åpnet, og den første timen hadde vi kø i kassa konstant. Også ut over dagen var det mange som kom innom, forteller Mari Klauseth Hagen.

Hagelaget kunne, i god tradisjon, pakke sammen litt før det annonserte slutt-tidspunktet, da det rett og slett ikke var noe særlig igjen.

- Det som gikk først var grønnsaksplanter og bærbusker. Å dyrke sin egen mat er veldig i tida, noe vi også så da hagelaget arrangerte foredrag om kjøkkenhager tidligere i år. Stadig flere blir interesserte i å dyrke selv, forteller Ingunn Svelle Heinåli, og legger til at også de store staudene var populære.

Svelle Heinåli forteller at det på mange måter er tryggere å kjøpe planter fra et planteloppemarked.

- Dette er planter som kommer fra hager i vårt nærmiljø. Derfor er det stor sjanse for at plantene man kjøper her vil trives i ens egen hage også, mener hun.

Da Åndalsnes Avis stakk innom planteloppemarkedet, hadde arrangørene ennå ikke hatt tid til å telle opp hvor mye de solgte for, men de kan slå fast at planteloppemarkedet igjen ble en suksess.

- Vi er veldig takknemlige for alle som har kommet med planter, sier Svelle Heinåli.