Enhetsleder for heimebasert helse og omsorg, Siri Halvorsen, har sagt opp stillinga si. Det bekrefter assisterende rådmann, Perry Ulvestad.

- Hun har sagt opp for å starte i tilsvarende jobb i Aukra kommune. Hun blir med oss ut over ferien, sier han.

Halvorsen har vært i jobben siden 15. september 2014 og har ledet omstillingsprosessen der fem enheter ble slått sammen til én.

Søker etter tjenesteområdesjef

Fagsjef for helse og omsorg, Gro Berild, sier de nå jobber med å få ansatt en tjenesteområdesjef, altså en leder for hele helse og omsorg.

- Skal Halvorsen erstattes?

- Det kan jeg ikke svare på. Diskusjonen rundt den organiseringa har vi ikke begynt på ennå, svarer Berild.

Hun forteller videre at de etter første søknadsrunde til stillinga som tjenesteområdesjef, ikke fikk gjort noen ansettelse.

- Vi får hjelp av en ekstern aktør til det arbeidet, men etter det jeg vet har vi ikke ingen kandidater per nå.

- Er på rett veg

Halvorsen skriver i en e-post til Åndalsnes Avis at arbeidet med en stor omstilling har vært krevende, men hun mener at Rauma er på rett veg når det gjelder utvikling av helse- og omsorgstilbudet i kommunen.

- Vi har fått til mye på tross av oppstartsproblemer og en del motstand. Noe av dette er: Innføring av nye arbeidstidsordninger – fått bort 40 vakante helgestillinger, nesten fullført arbeidet med heltidsstillinger for alle med helsefaglig kompetanse. Vi har innført multidose, som er kvalitetssikring for medikamenthåndtering, for 80 prosent av våre brukere. Vi har startet opp dagaktivitetstilbud for demente. Og vi samarbeider med Nesjestranda videregående for å heve kompetansenivået slik at alle ufaglærte får tilbud om å bli helsefagarbeidere- vi har 15 personer på deltidsutdanning.

Halvorsen ønsker å benytte sjansen til å takke sine medarbeidere.

- En spesiell takk til mine engasjerte og dyktige avdelingsledere. Ut over dette har jeg ingen kommentar, avslutter hun.