Kommunestyret vedtok i budsjettmøtet før jul at det skal kuttes ett årsverk i Rauma Kulturskole. Kultursjef Øystein Valde bekrefter at det nå er bestemt at det er halve lærerstillinga på treblås og halve lærerstillinga på messing skal kuttes.

- Hva er argumentet for at akkurat disse stillingene rammes?

- Årsaka er at det er disse stillingene som har halvt med elever, svarer Valde og legger til at kommunen driver å kartlegger totalbehovet i hele organisasjonen, og at de vil se på mulighetene for omplassering.

- Målet er at de som rammes kan omplasseres i den halve stillinga vi nå må kutte i kulturskolen. For eksempel innen skole eller andre deler av kulturenheten.

Valde sier at det ikke er han som styrer den prosessen, men vet at målet er at dette skal avklares før sommeren. Han ser at utfordringa med disse kuttene blir å eventuelt måtte finne folk som bare vil jobbe halve stillinger.

- Kompetanse kan forsvinne

Ansatt i Rauma Kulturskole og tillitsvalgt for Musikernes fellesorganisasjon, Gunn N. Morstøl, sier det er veldig leit hvis god kompetanse forsvinner ut av kommunen på grunn av nedbemanningen.

- Jeg håper inderlig kommunen greier å finne noe som gjør at Kiril Zimin blir værende i kommunen. Han har mye kompetanse innen musikk, ledelse og kultur. Kompetanse som kommunen trenger, sier hun.

Morstøl frykter for kulturskolens tilbud hvis det blir vanskelig å finne noen til ei halv stilling.

- Dramatisk

Rektor ved Rauma kulturskole, Torkil Klami, sier det er ei trist utvikling som kan gi store konsekvenser for tilbudet.

- Vi har hatt en svært velfungerende kulturskole, og det er klart det koster penger. I verste fall blir konsekvensene av disse kuttene at vi ikke har tilbud i blåseinstrument, sier Klami og begrunner det med at det kan bli utfordrende å fylle opp halve årsverk.

- Men jeg vil gjør det jeg kan for å få det til. Jeg kommer ikke til å sette meg ned.

Klami sier det er dramatisk at folk som har jobbet årevis i kommunen, og som har bidratt med mye til samfunnet her, plutselig ikke har nok jobb.

- Det er leit hvis noen forsvinner fra kommunen på grunn av dette.

Også for korpsene ser Klami at det kan bli konsekvenser.

- De er helt avhengig av at kulturskolen bidrar med opplæring og direksjon, sier han.