Torsdag 26. mai ankommer Sea-Cargo Åndalsnes, og blir dermed første godsskip som kommer til den nyåpna Tindekaia. Det skriver Molde og Romsdal Havn i ei pressemelding.

- Vi er meget godt fornøyd med at det nå åpner seg muligheter for godstransport via sjøvegen til Åndalsnes. Vi mener det er et stort potensial for å få mer gods over på sjøvegen, noe som er i tråd med nasjonal havnestrategi, sier havnedirektør Olav Akselvoll i Molde og Romsdal Havn IKS.

Ifølge han er det planlagt at Sea-Cargo skal innom Tindekaia minst fire til sju ganger i løpet av året, med leveranse til Fritzøe Engros. Jo-André Herje, daglig leder for Fritzøe Engros på Åndalsnes, sier dette er en merkedag for firmaet.

- I dag kommer det båt fra Skottland med 520 tonn plater til oss. Inntil i dag har vi tatt dette via Larvik, og varene har gått på bil opp fra Larvik. Lasten som kommer denne gangen tilsvarer 18 fulle trailere. På årsbasis vil dette spare vegene gjennom Romsdalen for bortimot 90 trailere, sier Herje, og legger til at miljøaspektet teller en god del i dette.

- Styrker vår posisjon

Herje sier videre at muligheten til å få gods sjøvegen, er med på å styrke Fritzøe Engros sin posisjon.

- Det er viktig at vi har en sånn mulighet, og at vi kan vise at vi kan ha god logistikk på en plass som Åndalsnes. Vi har egentlig vært litt nervøs med tanke på Raumabanen. Vi fåren del konteinere fra USA og Kina på banen, og har vært redd for athvis det kom vekk så ville vårt eksistensgrunnlag bli svekket. Mennå, med muligheter både på Raumabanen og sjøvegen, er vår posisjonstyrket, sier daglig leder Jo-André Herje.