Oppkjøpet har de gjort sammen med E18 Holding AS (Autosentrum) i Holmestrand, og det skal bidra til å styrke selskapenes markedsposisjon på Sør- og Østlandet.

- For oss er det viktig å være godt representert i hele landet. Det har med vårt forretningskonsept å gjøre; vi skal være en klomplett leverandør. Vi ser at vi har behov for å styrke oss på Sør- og Østlandet og dette oppkjøpet passer godt med den strategien vi har lagt: Vi skal både levere bobil, vogner – brukt og nytt, tilleggsutstyr, verkstedtjenester og finansiering. Hos våre forhandlere skal man få alt, sier konsernsjef Pål R. Amundsen i Kroken Gruppen AS.

Omsatte for 50 mill. i 2015

Tele Bil & Caravan AS holder til i Skien og hadde i 2015 en omsetning på 50 millioner kroner.

Kroken Gruppen vil sitte med en eierandel på 34 prosent i Tele Bil & Caravan AS (TBC).

- Med kjøpet av TBC får vi en optimal nærhet til viktige markeder, opplyser påtroppende styreleder Thor Stavnar i en pressemelding.

I pressemeldingen framgår det også at oppkjøpet for Kroken Gruppen er av strategisk betydning fordi dette gir mulighet til å fremme merkevarer fra Erwin Hymer Group sterkere i regionen.

Høgt aktivitetsnivå

Kroken Gruppen har hatt et stort aktivitetsnivå så langt i år. I februar åpnet de Oslo Caravan på Kløfta, de har etablert seg i Trondheim og nå kjøpt opp TBC i Skien.

I Kroken Gruppen AS inngår Kroken Caravan Detalj AS (forhandlere), Kroken Caravan Import AS (import av bobiler og campingvogner), Kroken Eiendom AS og Max Fritid AS (tilleggsutstyr).

Kroken Gruppen AS omsatte i 2014 for 636 millioner kroner. 2015-tallene er ikke klare, men det blir bedre.

- Vi har hatt en veldig bra vekst i 2015 og vi har startet godt i 2016 også, sier konsernsjef Pål R. Amundsen.