Klokka 14 tirsdag ble snora klippet for den nye og forbedrede kaia på Åndalsnes.

Da ble også navnet på kaia kunngjort. Folk har sendt inn sine forslag, og fire navn kom videre til finalen og til avstemming i Åndalsnes Avis.

Nå er det klart at det er Tindekaia som blir det nye navnet på kaia.

- Det er et navn vi er veldig godt fornøyd med. Det passer fint inn i tindehovedstaden, med Tindesenteret som nærmeste nabo og med den posisjonen fjellene har her i kommunen. Vi mener det er et navn som egner seg godt i markedsføringen, forteller Jorid Søvik, som er markedssjef i Molde og Romsdal Havn IKS.

God oppslutning

De fire finaleforslagene var Tindekaia, Trollkaia, Natokaia og Østre Kai. Tindekaia og Trollkaia var forslag fra folket som mange hadde foreslått. Natokaia er navnet kaia har på folkemunne i dag, mens Østre Kai er det opprinnelige navnet på kaia. Kaia ble bygget i 1952.

Totalt har over 600 stemt.

- Vi er godt fornøyde med oppslutningnen og er glad for at så mange har engasjert seg, sier hun.

Styreleder Ottar J. Aare forteller at det var "close race" mellom to av navnene i avstemmingen.

- Gamlenavnet "Natokaia" var det også stor oppslutning om.

- En stor dag

Det var musikk, taler og blomsteroverrekkelse under åpningen. Det var ordfører Lars Olav Hustad som stod for snorklippingen og den offisielle åpningen.

- Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Dette er en stor dag for Rauma og for hele regionen. Endelig kan vi ta imot skipene som kommer hit på en skikkelig måte, sier han.

Mens den offisielle åpningen pågikk, kom cruiseskipet Magellan glidende inn fjorden.

- Det betyr mye for reiselivet i Rauma at større skip nå kan legge til kai, og slipper å bruke småbåter. Vi vet at det har mye å si for hvor mange som går i land, og det har igjen mye å si for den lokale omsetningen, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

Havnedirektør Olav Akselvoll er glad for at kaia endelig er på plass. Bak ham er cruiseskipet Magellan på veg inn. Foto: Stine Vandevjen Olsen