Spor. Foto: Privat

– Jeg kjenner ikke til at det har vært ulv i Isterdalen før, sier Thomas Rødstøl i Statens naturoppsyn (SNO).

Rødstøl har obdusert de drepte sauene og lamma i Isterdalen og sier to teorier om dødsårsak fortsatt ligger åpne. Det kan være en ung ulv og det kan være en løshund. Rødstøl sier skadeomfanget trolig er større enn de sju som er funnet da eieren sakner flere dyr.

– Vi har ikke trykt på ferdigknappen ennå, sier Rødstøl og forteller at det er svært vanskelig å skille mellom en ung ulv og hund når det gjelder biteskader i nakke.

Han mener konklusjonen blir lettere å trekke om det blir gjort nye observasjoner eller blir gjort flere sauedrap. Han legger også til at eksperter i SNO har sett på bildene og greier heller ikke å konkludere om det er ulv eller hund.

– Det som kan styrke muligheten for at det kan være en ulv, er en observasjon vi har fått fra en trailersjåfør ved Horgheim. Vedkommende mente det måtte være ulv, sier Rødstøl.

Fredag ga fylkesmannen det gitt fellingstillatelse på ulv og bjørn i Lesja og Dovre. Det har vært observert ulv ved Fokstua, og rovdyr har tatt flere sauer i Lesja. Tillatelsen gjelder til og med mandag, men jakten har vært resultatløs så langt, melder Vigga.