Kevin Kolstad, driftssjef på Norsk Tindesenter, skal sammen med blant andre Iselin Hansen Tokle, organisere klatreveggen. Foto: Evy Kavli

Det står egentlig stengt på billettmaskinene ved trappa opp til klatreveggen på Norsk Tindesenter. Men slik skal det ikke være lenge.

– Nei, det står slik fordi museumsutstillingen ikke er helt klar enda, sier Kevin Kolstad, driftsleder på Tindesenteret.

Han kan fortelle at kjøper man en inngangsbillett i resepsjonen, får man tilgang til hele huset – når alt står klart – også til klatreveggen.

– Filmen er oppe og går, og i klatrehallen er det også åpent nå, forteller han.

Og ganske riktig – vi møter Vegard Bjørneset med datter i den lille buldrehulen for de aller minste.

– Utrolig kjekt å få lov til å gå inn her og prøve seg. Det er jo litt mer stas her, enn å klatre i et stativ på en lekeplass, sier far.

De to er imidlertid de eneste i klatrehallen denne lørdag formiddag, og Kevin tror folk avventer litt – til alt er klart.

– Klatreveggen er foreløpig åpen hele dagen- frem til klokken 18, og vil man bare buldre – det vil si klatre uten tausikring- er det bare å kjøpe billett og gå inn, sier han, som sammen med Iselin Hansen Tokle, har det overordnede ansvaret for klatrehallen.

Men vil man klatre i den store veggen, må man ha sikringskort- eller klatre sammen med noen som har det.

– Vi kommer til å starte kurs for nybegynnere nå snart. Er man allerede erfaren klatrer, er det bare å ta prøven- uten kurs. Hvordan vi skal organisere alt dette, er ikke helt på plass enda, sier Kevin.

Men han ser for seg at de setter opp en kalender med de grunnleggende kursene på plass, slik at flest mulige, raskest mulig, kan bli selvgående i klatrehallen. Etter hvert vil de også ha kurs for barn og familier, også sette av faste dager i uka til treningsgrupper og eventuelt aktiviteter for barnehagebarn og skoleelever.

– Men hvis man kommer og bare vil prøve seg og klatre en time- kan man det?

– Ja, man kan leie en instruktør – på bestilling. Etter hvert ser de for seg at Tindegruppa kan ha noen åpne kvelder i uka, med vakter til stede.

– Da kan alle komme å klatre, men de må likevel ha sikringskurs. Det er lovpålagt i alle klatrehaller, presiserer Kevin.

Man kan også etter hvert få kjøpt årskort til klatrehallen, og få tilgang med eget nøkkelkort. Også klippekort vil være noe de vil se på fremover.

– Men bygget vil være helt stengt mellom klokken 23.00 og 06.00. Da er det ingen som får lov å bruke klatrehallen, forsikrer Kevin.

– Men vi er åpne for tilbakemeldinger på hvordan folk vil ha det her. Så det er bare å komme med ønsker og innspill så kan vi se hva vi får til, oppfordrer han.