De eneste som har vært berørt av hotellstreiken i Rauma er to ansatte på Grand Hotel Bellevue, nattevakt Samanta Louis Kays og resepsjonssjef Marion Renèe Skjegstad.

– Sånn sett har det gått greit for oss, sier hotelldirektør Ola-Elias Åndal.

– Men vi har selvsagt savnet de to som har vært borte fra jobb, smiler han.

Men de vil starte opp arbeidet igjen  så fort som mulig. Samanta begynner på mandag og Marion Renèe på lørdag klokka 12 – på det tidspunktet streiken formelt er over.

Streiken startet lørdag den 30. april på Grand Hotel Bellevue og det har vært lange uker, synes Marion.

– Det gikk jo for så vidt greit, men jeg savna jobben. Det var også litt frustrerende å ikke vite noe og ikke få noe svar. Partene snakket jo ikke sammen. Men vi fikk mye støtte fra Fellesforbundet, da, sier Marion, en time før hun skal tilbake på jobb.

– Har dere sittet streikevakt hele tiden?

– Siden vi bare er to som har streiket, satt vi mest på dagtid. Vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger fra folk som gikk forbi og til noen måtte vi også forklare hvorfor vi streiket.

 – Ja, hva var det dere fikk igjennom?

– Vi fikk lokal forhandlingsrett, som var veldig viktig for oss. Jeg har ikke rukket å lese alt, men vi har også fått ekstra tillegg på timeprisen, på 2 kroner. Nå er vi begge veldig fornøyd, avslutter Marion.

Ifølge Fellesforbundet vil alle som går på minstelønn får 4,85 kroner per time i tillegg, hvorav 2 kroner i lavtlønnstillegg til alle.