Statens vegvesen åpnet Trollstigen delvis, fra Valldalsida opp til Trollstigplatået, fredag klokka 9.

Men det har ikke hjulpet Edmund Meyer så mye, da svingene ned til Isterdalen fremdeles er stengt. Han ser nå avbestillinger hver dag på gjestegården i Isterdalen.

– Alle de bussturene som kommer fra Geiranger og Ålesund avlyser nå sine bestillinger. De får ikke tatt rundturen over Trollstigen så lenge svingene er stengt. Det blir det dårlig business av, sier Edmund Meyer fortvilet.

Han har 20 mann ansatt og de har lite å gjøre for tiden.

– Jeg har jo måttet skaffe meg arbeidshjelp til vanlig sesongstart, og det har jo vært rundt 10–13. mai i alle år. At det skulle ta så langt tid i år, med så lite snø, er jo kjedelig. Men det er vel kulda som gjør det, sier han.

Han driver også restauranten på Trollstigplatået og der har det, til tross for halvstengt veg, begynt å komme en del turister. Derfor må han – og en del andre ansatte - kjøre vegen opp til tross for at Bispefonna ikke har gått.

– Jeg står faktisk og ser på den nå, og noe av den har falt ned, men det er en del igjen. Nå er det flott sol her, men temperaturen ligger bare på 6- 7 grader, forteller han.

Han innrømmer at han taper store summer hver dag, og ser at de ansatte begynner å bli frustrerte.

– De fleste kommer jo langvegsfra og jeg kan jo ikke sende de tilbake. Jeg prøver å få til ting de kan gjøre, men det er ikke lett å være meg nå, sier han.

Han følger godt med på værmeldingen og ser at det ikke blir noe skikkelig varme med det første.

– Vegen er jo kjempefin å kjøre på. Men jeg har respekt for vegvesenets avgjørelse og jeg skjønner at alt må være sikkert før de kan åpne. Da er det bare å oppfordre folk som har lyst på en tur på Trollstigen og kjøre om Valldal så lenge. I år er det tøft å være oss, sier Meyer.