Parkeringsordningen i sentrum, som ble innført våren 2014, gir tre timer gratis parkering på angitte plasser, med bruk av parkeringsskive. Nå er ordningen evaluert av konsulentfirmaet Asplan Viak.

– Der kom det blant annet frem at det er biler som parkerer mye lenger enn tre timer, som jeg ikke har fått fanget opp. Jeg har en minimal stilling som parkeringsvert, men skjønner nå at jeg ikke lenger kan overse de som har stått for lenge eller som har glemt å stille viserne sine, sier Tormod Lien som er ansatt i en 10 prosent stilling som parkeringsvert i kommunen.

Han påpeker at han må gå hardere til verks, rett og slett.

– Jeg kan ikke lenger ta hensyn til at folk glemmer å stille skiva, som jeg delvis har gjort til nå. Jeg har vært snill og gitt folk tid til å sette seg inn i ordningen. Nå synes jeg folk har fått rimelig lang tid, sier han.

Men han ønsker også å få frem det positive og synes folk har blitt mye flinkere til å få festet skive på bilene sine. Men nå må man huske å stille skiva.

– Man må huske å stille klokka på skiva på det tidspunkt man forlater bilen. Jeg må forholde meg til det jeg ser. Jeg kan ikke vite hvor kort ærend folk er ute på. Jeg vil jo være snill, men jeg kan ikke være for snill heller, sier han.

Og han vil gjerne komme med et lite hjertesukk til slutt.

– Jeg skjønner at folk kan bli irritert og frustrert når de må betale 500 kroner i gebyr bare fordi de glemte – i et kort ærend - å stille skiva på bilen. Men jeg må be folk om ikke å ringe meg. Jeg kan ikke gjøre noe med gebyret, sier parkeringsverten.

Han oppfordrer folk til å lese den gule lappen og følge klageretten der, hvis de mener seg urettferdig behandlet.

– Samtidig vil jeg informere om at fra nyttår kommer det nye regler der gebyrene på enkelte forseelser blir nesten fordoblet. Nå er det 500 kroner for alt. Etter nyttår vil det bli tre satser; 300, 600 og 900 kroner for forskjellige forseelser, sier Lien.

Han vil også påminne folk om at det ikke bare er i sentrum parkeringsregler gjelder.

– Jeg utfører jobben over hele kommunen og da er det vanlige trafikkregler som gjelder. Parkering i busslommer eller på fortau er ulovlig uansett hvor man bor. Parkeringsbestemmelser gjelder for alle – i hele kommunen, presiserer Lien.