– Vi håper gjennom samarbeid og dialog at vi raskt skal kunne få til tiltak og utvikling som gavner gårdeiere, butikkdrivere og ikke minst skaper nye tilbud til kundene, sier leder i Nordveggen Helene Rødseth.

– Romsdal Reiseliv og Handel vil arbeide for etablering av handelsvirksomheter som kan komplettere det tilbudet vi har i dag, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

Begge uttaler seg i forkant av et møte det er innkalt til kommende tirsdag der initiativtakerne håper mange vil møte slik at best mulig dialog og resultat dermed kan oppnås.

Helene Rødseth er også opptatt av å formidle at både Romsdal Reiseliv og Handel og Nordveggen har felles fokus på å skape handelsvekst PÅ Åndalsnes og at de derfor ønsker å drøfte ulike muligheter med aktørene og konkretisere en utviklingsplan.

– Kanskje kan ulike gårdeiere bokstavelig talt fjerne noen vegger eller åpne noen dører for å gjøre lokaler større og dermed skape helt nye muligheter, sier Helene Rødseth og legger til at det også ligger en spennende oppgave i å skape Norges Tindehovedstad nå som Norsk Tindesenter åpnes i neste uke.

– Det handler også om å skape spissa tilbud som identifiserer oss i forhold til dette, mener Rødseth. Rauma kommune har for 2016 bevilget 500.000 kroner til Handels- og serviceprosjektet.

Det er penger som skal gå til å øke tilbudet og bidra til nye bedriftsetableringer.

– Vi tror gårdeierne sitter på nøkkelen til at vi kan oppnå felles mål om en dobling av sysselsetting og verdiskaping for handel og reiseliv innen 2025, avslutter Hilde Gråberg Bakke.