Fylkesmannen i Møre og Romsdal opplyser onsdag kveld at Kronprinsen vil besøke Aak Safety neste torsdag, dagen før han skal åpne Tindesenteret.

Daglig leder i Aak Safety AS, Sverre Njål Bersås forteller, at de har visst om besøket en stund. De synes det er veldig hyggelig at Kronprinsen kommer på besøk til dem.

- Det er stas at han kommer. Han er en sporty kar, så det blir artig å få vise fram det vi driver med til han, forteller han.

Skal vise fram bedriften

Det er en komite som har foreslått et program for Slottet.

- Grunnen til at det er Aak Safety som er plukket ut fra næringslivet, er at vi har en historie som stammer fra nettopp ferdsel i fjellet. Det er jo nært beslektet med Tindesenteret som han skal åpne, sier han.

Aak Safety AS hjelper kunder med utstyr og opplæring i alle bransjer, og de har også mange oppdrag mot statelig virksomhet som politi og forsvar.

- Hva skal dere vise Kronprinsen?

- Vi driver med arbeid i høyden og opplæring i det, og vi skal fortelle ham om driften til Aak Safety og Aak Energy Services. Vi vil også vise fram metoder og utstyr som vi selv bruker eller tilbyr kunder, forteller han.

Kan bli skitur

Programmet for den 13. mai er foreløpig ikke helt spikret.

- Det kan bli mulighet for en skitur for Kronprinsen med følge, men dette er ennå ikke avklart, opplyser fylkesmannen i pressemeldingen.

Når Norsk Tindesenter åpnes 13. mai, skal også den siste grunnsteinen legges ned. Kronprinsen vil sammen med Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas, legge ned steinen.