Først ble Hlín-kroken kåret til Årets Produkt. Så fikk kroken Merket for God Design.

Som om ikke det var nok ble Grande lørdag kveld tildelt norsk trevarebransjes hederspris i Håkonshallen i Bergen, «Det gylne sagblad» av bransjeforeningen Norsk Trevare.

- Dette er så overveldende at det er vanskelig å sette ord på det. Vi visste ikke en gang om vi var blant de nominerte. Men så gikk vi altså helt til topps, mens vi fortsatt sugde på de to pris-karamellene fra tidligere i uka, sier en stolt og ydmyk Grande-sjef Torbjørn Hjelden i en pressemelding.

Grande var nominerte også i fjor.

- Vi syntes jo bare det var stas. Så vi er veldig stolte nå, dette skal vi feire. Alle på Grande har sin del av æren for dette, sier Hjelden.

Hedersprisen «Det gylne sagblad» henger høyt i en bransje med 305 medlemsbedrifter fra hele landet, over 5500 ansatte og en samlet omsetning på over åtte milliarder kroner.

- Skiller seg ut

- Grande er en bedrift som skiller seg ut, og som har tatt et tydelig valg med å satse på produksjon i Norge, uttalte direktør Ivar Horsberg Hansen i Norske Trevare på vegne av juryen under prisutdelingen i Håkonshallen lørdag kveld.

Hedersprisen deles ut til en bedrift som har blitt lagt merke til og utrettet noe som kan være til eksempel og inspirasjon for andre bedrifter i norsk trevarebransje. «Det gylne sagblad» ble innstiftet i 1991, og deles ut hvert år under bransjeforeningens landsmøte.

- I produktutviklingen jobber Grande tett med møbel- og industridesignere for å finne gode funksjonelle løsninger, og de etterlever sine verdier om å være «på høgget» og å «sjå og bli sett» ved å delta på designutstillinger og mye pressedekning og aktivitet i sosiale medier, het det i juryens begrunnelse.