Rauma-delegasjonen består også av Nordveggens daglige leder Helene Rødseth.

- Rauma kommune, Stranda kommune og og Møre og Romsdal fylkeskommune skal være med på et EU-program sammen med en region og en kommune i Tjekkia for å se på på utviklingen av deres reiseliv, sier Rauma-rådmann Oddbjørn Vassli.

- Det betyr at en delegasjon fra Møre og Romsdal skal til Tsjekkia fra 31. mars til 1. april med fylkesordføreren i spissen. Der skal vi møte regionen og kommunen i Tsjekkia. Og så skal det være et gjenbesøk som vi skal tilrettelegge – med besøk blant annet i Rauma og Stranda. Rauma og Stranda er plukket ut fordi vi er blant de mest tydelige reiselivskommunene med Geiranger og Trollstigen som store destinasjoner, sier Vassli.

EU-finansiert

Ifølge ham er alt finansiert gjenom EU-utviklingsmidler.

I Tsjekkia skal delegasjonen se hvordan de driver sitt reiseliv og ha en dialog rundt hva man ser av muligheter. Det er tsjekkerne som har vært på jakt etter partnere i Norge; Rauma er kontaktet gjennom KS med spørsmål om å bli med, iføge Vassli.

- Det skal bli interessant og allright å se hvordan et fjelland som Tsjekkia driver reiseliv.

- Det er sikkert noen som vil spørre om dette er riktig prioritering av tid og ressurser?

- Vi skal bruke to arbeidsdager for å være sammen med fylkeskommunen og Stranda kommune – det i seg selv er nyttig. Og så skal det bli interessant å se hvordan et EU-land som Tsjekkia arbeider med reiseliv. Og så skal det jo bli en glede å invitere dem tilbake. Dette er nok ikke de mest bortkasta dagene, sier Vassli.