– Det er ikke noe kjekt å tanke på at han kan ha ligget i bilen død i flere dager, sier Jøran Grøvdal som fant mannen i bilen fredag kveld.Det har lenge vært knyttet en del nysgjerrighet til en bil som har stått på parkeringsplassen på Heirøra på Øvre Kavli. Mange har lagt merke til bilen og bilen har vært en «snakkis» blant turfolket i området.

Jøran Grøvdal bor like ved og han har også lagt merke til bilen.

– Kanskje er jeg den siste som har snakket med mannen, sier Jøran og forteller at han møtte mannen seint på kvelden onsdag den 16. mars på toppen av Loftskardstind. De snakket sammen og mannen fortalte at han skulle overnatte i Steinhytta på toppen. Grøvdal sier han slett ikke fattet noen form for mistanke om at mannen ikke hadde det bra på noen måte.

Fredag kveld, etter at politiet hadde sendt ut etterlysning, tok Jøran turen opp til den parkerte bilen og banket på. Han fikk derimot ingen respons og reiste ned igjen. Han ble så kontaktet av politiet med et spørsmål om han kunne være villig til å sjekke registreringsnummeret og om det stemte med den etterlyste bilen.

– Jeg tok turen opp for andre gang og hadde med meg lykt. Da ser jeg mannen ligge død inne i bilen sin i ei seng. Jeg ventet ved bilen til ambulansepersonell kom til. Da forlot jeg plassen fordi jeg ikke hadde noe behov for å være til stede da de tok mannen ut, sier Jøran Grøvdal. Han sier også at han ikke vil spekulere på årsaka til mannens død. Han kunne bare konstatere alle dørene på bilen var låst fra innsida.