Han skulle dra garn han hadde satt ikke langt fra Holmemholmen i Rødvenfjorden. En nesten dagligdags handling for fiskeren Bjørn Frilund.

Men dette garndraget skulle bli alt annet en helt vanlig. For midt i garnlenka befant det seg en fisk, en breiflabb, som var den største Bjørn noen gang hadde sett. Så stor at han ganske fort skjønte at det var umulig å få den opp i båten.

– Jeg fikk festet den med en Håbrannkrok jeg har liggende i båten og så fikk jeg opp resten av garnlenka. Så var det bare å taue beistet inn til støa, forteller Bjørn og nøler ikke med å slå fast at fisken er en definitiv rekord for hans del.

Det er ikke første gangen Bjørn Frilund får noe ekstraordinært på kroken:

For to år siden fant han nemlig en dildo da han åpnet buken på en torsk.

Han har også tidligere fått en stor breiflabb, men den var i underkant av 50 kilo.

Å berge fisken i land, skulle også vise seg å bli både krevende og strabasiøst. Fiskens reise endte i ei trillebår før trilleturen opp i naustet.

– Det var 17 kilo med rogn som lå som et belte rundt hele fisken, som en oransje lastestropp, forteller Bjørn.

Og videre kan han liste opp: Hodet var 24 kilo og lever og innvoller 13 kilo. Mat var rundt en tredel av hele kroppsvekta.

– Nei, dette er ingen norgesrekord. Det har jeg sjekket. Det har vært tatt breiflabb på hele 115 kilo. Men for meg var det stort, sier Bjørn og forteller at han har stående bestillinger på slik fisk og at det er svært ettertraktet vare.

Nå har også fiskeren Bjørn tatt påskeferie. Vi kan derfor ikke vente oss nye fiskehistorier før etter påske.

Bjørn måtte bruke trillebår for å få fisken opp fra sjøen. Foto: Privat
Bare rogna til fisken var hele 17 kilo. Foto: Privat