Det er ordfører Lars Olav Hustad som torsdag kveld melder at godstrafikken på Raumabanen er reddet.

- Det er et selskap som går inn å tar over driften. Dette er en kjempeviktig nyhet for Rauma, forteller Hustad, som er glad for at det nå ser ut til å bli godstrafikk på Raumabanen likevel.

Selskapet det snakkes om er svenske Green Cargo. Presseansvarlig Sohana Josefsson kan ikke gå i detalj når det gjelder Raumabanen, men hun viser til pressemeldingen selskapet har sendt ut.

På Green Cargos jernbanekart over deres eget nettverk ligger Åndalsnes stasjon inne.

Der skriver Green Cargo at de planlegger å utvide sin virksomhet i Norge i løpet av våren. Green Cargo har som ambisjon å utvide sin virksomhet i Norge allerede den 18. mars 2016 når Cargolink legges ned.- Det er kunder på det norske markedet som har kontaktet Green Cargo med et ønske om at vi i større grad en tidligere skal utvikle vår virksomhet i Norge, sier Green Cargos administrerende direktør Jan Kilström i pressemeldingen.

Green Cargo har hittil hatt en ganske liten andel av jernbanetransportene i Norge sammenlignet med hvordan det har sett ut i Sverige og Danmark. - Innad i Green Cargo hadde vi allerede diskutert å utvide vår virksomhet på det norske markedet. Nedleggelsen av Cargolink har gjort at vi har påskyndet planleggingen vår, sier han.