Kommunikasjonssjef Bjørn Thorvaldsen i PostNord sier at de som Norges største godsleverandør reagerer negativt på at det bare blir en aktør igjen på jernbanen. PostNord har vært en stor kunde av Cargolink.

- Skjebnens ironi er at den jernbanestrekningen som fungerer bestinnenfor godstransport i Norge risikerer å bli neglisjert ogreduseres. I motsetning til resten av landet så fungererinfrastrukturen her, sier Thorvaldsen.

- De store taperne her er oss godstransportører som ønsker å bruke toget for å frakte varer til våre kunder. Konkurranse er alltid bra, og med kun en aktør igjen, frykter vi for pris og tilgjengelighet. Vi frykter nå for kapasiteten på bane og at mer volum da vil gå på vei, sier Thorvaldsen.

- I PostNord er vi tilhengere av tog. Det er den mest miljøvennlige,effektive og fremtidsrettede måten å transportere en vare overstørre avstander. Det er imidlertid ikke enkelt å være togtilhengeri Norge, sier han.

Kommunikasjonssjefen karakteriserer avdelingen på Åndalsnes som stor og viktig.

- Hvilke konsekvenser kan - eller vil - nedleggelsen til Cargolink få for avdelingen?

- Det er altfor tidlig å si. Vi i PostNord er veldig flinke til å planlegge og finne løsninger for vår infrastruktur. Vi må bare planlegge bedre og finne bedre trafikker, sier Thorvaldsen.

- Det kom veldig bardust på oss det som skjedde torsdag kveld, sier han om meldingen om at Cargolink legger ned.