Årets Romsdalsvinter går av stabelen på samme tid som Raumarevyen. Det betyr at storsalen i kulturhuset ikke er tilgjengelig for større arrangement eller konserter i regi av Romsdalsvinter.

– Derfor legger vi i år opp til foredrag i andre omgivelser og bruker konferansesalen på Grand, sier Solrun Sylte i Norsk fjellfestival.Og ett av foredragene på kveldstid blir altså ved Erling Rosenstrøm. Kommunelegen her i Rauma som har utdannet seg ekstra innen «fjellmedisin» og som også har mye personlig erfaring med fjell- og friluftsliv.

– Vi håper dette foredraget vil trekke både deltakere under festivalen og lokalbefolkning ellers, sier Solrun Sylte. I tillegg kommer en annen mange raumaværinger vil huske og kanskje kjenne. Mange husker Thomas Aslaksby som tidligere var bosatt i Isfjorden. Thomas lager fortsatt treski etter gamle skitradisjoner og han kommer sammen med kompanjongen Endre Hals. De to skal snakke om treskikultur og treskia fortreffelighet.

– Kanskje det også blir plass til prøving av treski for barn under Barnas Romsdalsvinter, forteller festivalsjefen. Solrun Sylte kan ellers fortelle at rundt to tredeler av festivalpassene er solgt. Dette er pass som innbefatter overnatting på Grand med alle måltid, gaida turer i tre dager og inngang til foredragene på kveldstid.

– Ser du noe mønster i hvor folk kommer fra?– Basert på tidligere erfaringer er det mye fra Østlandet og fra Trøndelag, og de kommer gjerne med tog, sier Solrun Sylte før hun legger til at et toppturkurs for jenter blir arrangert også i år. Ni deltakere er så langt påmeldt der.