Torsdag drar ordfører Lars Olav Hustad, ordfører i Molde, Torgeir Dahl, og leder av Mørebenken på Stortinget, Helge Orten til Oslo for å møte forsvarsdepartementet om HV11.

Etter at Fagmilitært råd foreslo å legge ned leiren på Setnesmoen 1. oktober, har det vært tverrpolitisk enighet i Rauma om å kjempe for leiren.

Tirsdag besøkte Anniken Huitfeldt, leder for utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Setnesmoen.

Ordfører Lars Olav Hustad forteller at det er et viktig møte.

- Vi vil komme med våre argumenter for hvorfor HV11 bør bevares, og vi vil påpeke viktigheten av å ha et nærforsvar i området. Vi har mange viktige objekter i området, slik som for eksempel Ormen Lange-feltet, sier han, og viser til at Setnesmoen er eneste base for Heimevernet mellom Bergen og Trondheim.

- Selvsagt er også Setnesmoen viktig for Rauma kommune, blant annet når det gjelder arbeidsplasser. Det vil vi naturligvis få frem, men det er ikke det som er hovedfokuset vårt. Forsvaret er ikke distriktspolitikk; vi må fokusere på forsvarsevnen, mener han.

Ordføreren forteller at de har hatt samtaler med departementet i flere runder, men at det nå begynner å tilspisse seg, i og med at en innstilling vil bli klar i løpet av våren. Det er til slutt Stortinget som skal ta avgjørelsen om framtida til heimevernet i Norge.

- Forventer dere å få noen signaler nå?

- Vi får forhåpentligvis høre hva de tenker om framtida til HV11, og jeg tror at vi kan få noen signaler fra departementet, sier han.

Snakket med Erna

Under tirsdagens statsministerbesøk i Molde, sørget også ordføreren for å få snakket med statsminister Erna Solberg om saken.

- Jeg tok opp saken med henne, og orienterte henne om hva vi mener. Jeg har snakket med henne om dette også tidligere. Det er viktig at hun også vet hvor vi står, mener ordføreren.