Kommunestyret vedtok i forrige uke enstemmig at kommunen skal gå inn i en forhandlingsfase med Vestnes. De to kommunene har hatt flere sonderingsmøter, men nå begynner arbeidet med å avklare en eventuell plattform for en en ny kommune.

Onsdag klokka 13 starter det første forhandlingsmøtet. Møtet skal finne sted i Vestnes.

- Hvor begynner dere i denne prosessen?

- Det er flere kommuner som har gjort det samme som vi skal igang med nå, for eksemepel Nesset og Sunndal. Vi har snakket med flere andre kommuner, og vi har fått oversendt det arbeidet de har gjort. Vi vil ta utgangspunkt i deres intensjonsavtaler når vi nå skal utarbeide vår egen. Derfra vil vi arbeide oss gjennom punkt for punkt, og se på inntekter, utgifter og funksjoner i kommunene, forteller ordfører Lars Olav Hustad.

Han sitter i Raumas forhandlingsutvalg sammen med varaordfører Arne Hop, opposisjonsleder Magnhild Vik og rådmann Oddbjørn Vassli.

Resultatet av forhandlingene - en intensjonsavtale - vil bli lagt fram for politikerne i Rauma i kommunestyret 7. mars.

- Har dere det travelt nå?

- Man kan alltid ønske seg bedre tid, men sånn er det for veldig mange kommuner akkurat nå. Vi må gjøre det beste ut av det. Det går raskt nå, fram til veilendende folkeavstemming i april og endelig vedtak, som skal gjøres mot sommeren, sier han.

Storkommune ikke ute

Politikerne var i kommunestyret også enige om at alternativet Rauma alene fortsatt står ved lag, og kommunestyret opprettholder at de ønsker med i prosessen om en størst mulig Romsdalskommune.

Selv om Rauma tidligere har fått beskjed om at de ikke var spesielt interessante for en storkommune med Molde i spissen, tror ordføreren at dette kan endre seg.

- Hverken Fræna eller Aukra har vært særlig positive til Romsdalshalvøy-alternativet i sine formannskapsmøter, og det åpner for at vi kanskje kan komme inn i forhandlinger igjen, mener ordføreren.