Sparebankstiftelsen DNB har besluttet å støtte byggingen av klatrehallen på Norsk Tindesenter med 1,5 millioner kroner.

– Dette er en flott gavepakke som vi setter ufattelig stor pris på og som vi deler med alle som opp gjennom tidene har bidratt med både tid og penger til det nye reiselivsfyrtårnet i Romsdal, sier daglig leder ved tindesenteret Anita Vik Buckley.

Hun forteller at Sparebankstiftelsen DNB i hovedsak gir støtte til allmennyttige prosjekt på Østlandet, men også til prosjekt av nasjonal betydning, som Norsk Tindesenter kvalifiserer til.

– Norsk Tindesenter har som mål å bli det ledende opplevelse- og kompetansesenter i Norge med fokus på bratt friluftsliv og norsk tindehistorie.

Selve byggeprosjektet er i god rute og er fullfinansiert gjennom støtte fra kommune, fylke og lokalt/regionalt næringsliv. Det har den siste tida blitt jobbet med å fullfinansiere innholdet i senteret, herunder klatrehallen, sier Vik Buckley. I tårnet på signalbygget bygges det en klatrevegg på opptil 21 m, en kursvegg, en buldrevegg og barnehule til to millioner kroner bare i inventarkostnader, forteller Vik Buckley.

Hun legger til at klatreveggen vil være av høg internasjonal standard, og at den blir levert av en av de fremste klatreveggleverandørene i verden. Det vil være opptil 60 ulike klatrerruter på det nye tindesenteret, i tillegg til buldring og barnehule.