Målet har lenge vært 7.500 innbyggere i Rauma.

Det nærmer seg, det nærmer seg og spenningen utløses i slutten av februar. Da offentliggjør Statistisk sentralbyrå (SSB) de offisielle innbyggertallene per 31. desember 2015.

Siste måling etter tredje kvartal i fjor, viste at Rauma manglet sju innbyggere på å nå målet som ble satt for flere år siden.

– Har du en magefølelse eller en personlig oversikt, Ane Marte Almås Hammerø?

– Jeg vet om folk som flytter til, men lite om folk som flytter ut. Jeg vet også lite om fødselstall og dødstall. Jeg må derfor vente på tallene som alle andre.

– Ingen lekkasjer å hente ut fra SSB?

– Nei, tallene blir offentlig for alle samtidig. Slik er det hvert år.

– Vil det bli gjort stas på innbygger nummer 7.500 om vi når målet?

– Vi vet selvfølgelig ikke hvem det er. Men om vi når målet må vi gjøre stas på raumasamfunnet på en aller annen måte. I praksis har vi så godt som nådd målet når vi mangler sju innbyggere, men det blir ekstra artig når vi faktisk er der. Vi må finne på noe, sjøl om jeg i dag ikke akkurat kan si hva det kan bli.

– Men om tallet skulle gå ned. Hva da?

– Vi har så stort pluss ved forrige måling at vi kommer til å gå i pluss uansett. Folketallet vil øke.

– Sentraliseringa i samfunnet er sterk. Påvirker det Raumas muligheter til å vokse?

– Nei, jeg tror ikke det. Vi har en økning til tross for at trender forteller oss at folk egentlig ikke vil til kommuner som Rauma. De som kommer hit, må vi jobber intenst for å holde på og får at de skal bli. Det gjør vi blant annet ved at vi nå skal ha et månedlig innerveggentreff på Sødahlhuset framover. Vi begynte denne uka, sier en spent Ane Marte.