I et leserinnlegg i dagens Åndalsnes Avis forklarer Lars Wenaas hvorfor de nå er ute av kjøkkenprosjektet. Samtidig er han tydelig på å synliggjøre det ansvaret som kommunestyret nå har påtatt seg. Han skriver:

«Imidlertid påligger det nå et meget stort ansvar for rådmann/ordfører og det flertallet i kommunestyret som stemte ned produksjonskjøkken i helsehuset å sørge for at det bygges et produksjonskjøkken som presentert for kommunestyret innenfor en ramme på kr 10,5 millioner på nabotomta. Dette produksjonskjøkkenet må være ferdig samtidig som Helsehuset er ferdig.»

– Passet ikke inn

Til Åndalsnes Avis sier Wenaas at han føler at hans initiativ for å få et produksjonskjøkken lagt inn i Helsehuset «ikke passer så godt inn i planene som allerede var der».

– Synes du kommunen og/eller politikerne er utakknemlige?

– Nei, jeg tror de er takknemlige for Helsehuset – det har jeg absolutt en følelse av. Men når det gjelder produksjonskjøkkenet, så vet jeg ikke helt hva som gjør at det blir som det blir.

– Kunne valgt Kristiseter

I leserbrevet mer enn antyder Wenaas at kommunen har valgt feil entreprenør til å bygge Helsehuset, ettersom Kristiseter var 27 millioner kroner rimeligere.

– Tror du at kommunen kunne valgt Kristiseter, når du kjenner regelverket om offentlig anskaffelse?

– Ja, at de kunne gjort det opprinnelig, er vel helt sikkert.

– Hvordan da?

– Det er forskjellige kriterier som er lagt til grunn for utvelgelsen. Prisen utgjorde bare 40 prosent – alle de andre kriteriene er subjektive vurderinger.

– Du virker skuffet over at du ikke fikk gjennomslag. Generelt sett; skal man kunne kjøpe seg til innflytelse i en offentlig anskaffelsesprosess?

– Nei, det er klart at det er politikere og kommunestyret som må gjøre de endelig vedtak. Men det er vesentlig at politikerne har fått den informasjonen som er nødvendig og at den informasjonen er korrekt. Skal man få korrekt informasjon, så skal man ha en frittstående instans til å gjøre vurderingene.

400 mill. uten kjøkken

– Du hevder i leserbrevet at rådmann/ordfører har bygd seg en argumentasjonsrekke mot å ha et produksjonskjøkken i det nye helsehuset. Er du skuffet over det?

– For oss er ikke dette et være eller ikke være. Jeg synes at når vi skal bygge et helsehus til nesten 400 millioner kroner, og mange som har mye mer kunnskap om mat til de eldre sier at det er fornuftig å ha det i samme bygg, så synes jeg det er forferdelig å legge ned så mye penger og ikke få et integrert kjøkken, sier Lars Wenaas.