På formiddagen var det generalprøve, der barnehagene på Åndalsnes var spesielt inviterte. På ettermiddag og kveld var det to nye forestillinger, der både foreldre, søsken, besteforeldre, onkler og tanter med flere fylte kulturhuset på nytt.

- Målet er dramatisering og fremføring i faget norsk, forteller Morten Strand, som er avdelingsleder for mellomtrinnet ved skolen og prosjektleder for selve forestillingen.

De klassiske eventyrene ble fremført på en levende og engasjerende måte, der barna selv deltok både med musikk, dans, sang og gode replikkvekslinger og sceneskift. Forestillingen startet med trolldans og korsang, før eventyret om De tre bukkene Bruse ble fremført på en fornøyelig måte.

Deretter gikk det slag i slag, der det ene eventyret etter det andre ble levende dramatisert på barns vis, med både alvedans, fløytespill og vakker sang. Musikalen "Rockeulven" og "Sagnet om Trollveggen" ble fremført av de eldste barna, mens sangen "Eventyrvisa" og de øvrige kjente barneeventyra ble fremført av de minste.

Onsdagens eventyrkavalkade ble avsluttet med lydspor av "Månemannen" og "Dovregubbens hall" under bygging av Trollveggen, før alle barna samlet seg på scenen i fellessangen "Eventyrdrøm" til stormende applaus fra et meget tilfreds publikum.

I pausene mellom forestillingene fikk publikum oppleve barnas egen kunstutstilling i foajeen, der de viste frem selvlaga skulpturer, tegninger og skattekister, der temaet også var eventyr.

- Det var kjempeartig å få vise frem det vi har øvd på etter jul, sa Aurora Bøe Jansen (12) etter den andre forestillingen, som selv spilte "Rabben" i Sagnet om Trollveggen.

Rektoren selv, Nina Ellingseter Aandal som selv var degradert til pølsekoker i foajeen, berømmet både elever, lærere og publikum for tre fantastiske forestillinger.