Det skal ikke være byggeaktivitet på gatenivå i sentrum av Åndalsnes i den mest trafikkerte perioden til sommeren. Det er nå bestemt fra kommunes side og ansvarlig for byggetrinn 2, Dag Søvik, sier til Åndalsnes Avis at det er flere grunner til at det er tatt beslutning om det.

Søvik forteller at det som skal gjøres før turistsesongen er i gang for alvor, er å legge til rette for uteserveringen ved Norsk tindesenter. Dessuten skal det her asfalteres og lages en løsning som fungerer fram til at arbeidet med parken blir startet etter 1. september.

– Ja, vi prøver å skjerme sentrum av flere grunner. Også fordi det gir synergieffekt. Vi har en god del arbeid som skal gjøres på Stokkekai-området og det kan vi nå få gjort i denne perioden. Det er den samme entreprenøren som har alt dette arbeidet, sier Søvik og legger til at det ikke har vært ønskelig verken å starte mens det er frost i bakken eller å legge opp til en framdriftsplan som er så stram at det kan gå utover kvaliteten i arbeidet.

– Er dette en erkjennelse av at erfaringene fra sist sommer ikke var gode?

– Om det er en erkjennelse av det, vet jeg ikke, men vi gjør i alle fall dette fordi vi ser flere fordeler med å løse det på denne måten. Både fjellfestivalen og RaumaRock bruker det aktuelle området og kombinasjonen med mye folk og anleggsarbeid er ikke gunstig, sier Søvik.

Han legger til at Romsdalsmartnan nå blir berørt av byggeprosessen i sentrum, men at det ser det ut til at arrangøren har funnet en løsning på det.