Kommunereformen var også et tema på dagens kommunestyremøte.

Kommunestyret vedtok enstemmig at kommunen skal gå inn i en forhandlingsfase med Vestnes om å avklare plattform for en ny kommune.

Plattformen, med intensjonsavtale, må være avklart innen 20. mars, slik at saken kan behandles i ekstraordinært kommunestyremøte i april.

Politikerne er også enige om at alternativet Rauma alene fortsatt står ved lag, og kommunestyret opprettholder at de ønsker med i prosessen om en størst mulig Romsdalskommune.

Flere av politikerne ga i møtet utrykk for at de synes det er vanskelig å gjøre veivalg videre.

Folkeavstemming

Tidligere har det blitt vedtatt at kommunen skal holde en rådgivende folkeavstemming. Ordføreren foreslo ay 16-åringer også skal få anledning til å stemme ved denne avstemmingen, og fikk enstemmig støtte i forslaget.

-  Men da er det viktig vi klarer å gjennomføre det vi har tenkt med tanke på kommunikasjon og informasjon ut til ungdommene, mener han.

Kommunen får skjønnsmilder nettopp til å opplyse ungdommer om kommunereformen. Det er blant annet planlagt ei samling på kulturhuset for videregående elever og de eldste elevene på ungdomsskolen, hvor kommunereformen skal være tema.

I samme punkt ble det vedtatt at Rauma kommune skal anbefale at det gjennomføres en ny innbyggerundersøkelse i alle kommunene som blir med i et samarbeid om en ny kommune.

- En ny undersøkelse vil gi et bredere grunnlag. Det kan bli lav valgdeltagelse i folkeavstemming, fordi det er et vanskelig tema. Da trenger vi kanskje enda bredere grunnlag for å ta en god avgjørelse for Rauma, mener Hustad.

Uenige om grensejusteringer

Det ble debatt i kommunestyret om hvorvidt man også skal åpne for grensejusteringer. Senterpartiet foreslo å åpne for grensejusteringer dersom det skulle komme innbyggeralternativ fra bygdelag i eller utenfor kommunen.

Forslaget falt med 10 mot 17 stemmer.

- Skal vi skape nye kommuner, er det ingenting som heter Rauma lenger. Da må vi også være åpne for de initiativ som kan komme, både til og fra det som er Rauma i dag, mener Magnhild Vik.

- Hva vi vedtar nå har mye signaleffekt. Vi ønsker ikke å vedtaksføre et slikt forslag nå, men kommer det initiativ må det behandles seriøst, mener Arne Hop (KrF)

Arbeiderpartiets Per Vidar Kjølmoen kom med forslag om å ta initiativ til sonderinger også med Lesja og Dovre, men valgte å trekke forslaget.