Nå får gjengen på Frivilligsentralen Åndalsnes Avis' førjulsglede.

To ganger i uka betjener de kjøkkenet i forbindelse med Formiddagstreff på Vangstun. Det har de alle tre gjort i årevis. Ståle Stavem i fem år, Bernd Schulz i tre år og Geir Larsen i to år. Etter jul blir det hele flyttet til Kvartal 1.

– De tar i grunnen ansvar for hele jobben, jeg trenger nesten ikke å tenke på det en gang, forteller Kairith Kvarsnes og legger til at hun som leder for Frivilligsentralen ikke kan være til stede overalt til alle tider. Derfor er det både tvingende nødvendig og helt uunnværlig at noen stiller opp slik de tre karene gjør.

Og ifølge Kairith handler det ikke bare om å være gode på kjøkkenet. Det tre er langt på veg vaktmestere, de går tur med folk som trenger hjelp til det og de stiller opp til nesten hva det måtte være.

– Ja, vi handler inn, lager maten og rydder opp og vi lager skikkelig mat, sier Geir Larsen og legger til at han gjør det fordi det både er kjekt, det er sosialt og det er givende på mange måter.

– Jeg liker godt å gjøre noe for og å være sammen med eldre mennesker og så har vi det fint sammen vi tre. Om en av oss har en dårlig dag, så hjelper vi hverandre, sier Ståle Stavem.

– Bernd er en magiker på kjøkkenet, sier Kairith og beklager at han ikke er til stede på blomsteroverrekkelsen.

Mange

Det er i gjennomsnitt rundt 15 personer som kommer til formiddagstreffene på Vangstun. Stort sett eldre folk og de aller fleste fra Åndalsnes og Isfjorden.

– Vi ser at folk gleder seg over å komme og vi ser smil og takknemlighet. Det er motivasjon i seg sjøl, mener Geir Larsen og Kairith legger til at hun får tilbakemeldinger fra mange pårørende til deltakerne også om at tiltaket er veldig viktig som sosialt treffsted.

– Tre menn på kjøkkenet? Kanskje et gammeldags spørsmål, men det er vel ikke helt vanlig?

– Vi får i alle fall mye skryt og vi får veldig mange klemmer, sier Geir og ler godt. Kairith er rask med å legge til at det passer veldig, veldig godt siden de aler fleste som går der er damer som setter stor pris på å bli oppvartet av menn.