Statoil-eier Nils Ivar Heggem tar kommunevisjonen «verdens beste kommune for naturglade mennesker» enda at steg lengre. Fredag ettermiddag var det duket for høgtidelig åpning av det han beskriver som Norges sprekeste do.

– Vi har bortimot 200.000 kunder innom stasjonen i løpet av et år, og da er det viktig at de er noe de husker fra stoppet på Åndalsnes, sa Heggem under åpningstalen før daglig leder for Tindesenteret, Anita Vik Buckley, klippet klatretauet og erklærte toalettet for åpnet.

Og for kunden blir det nok ikke lett å glemme denne doen. For mens man gjør sitt fornødne kan man nyte 360 graders utsikt fra Bruraskaret øverst i Trollveggen i strålende sol og blå himmel.

– Det er Stein Lindset Olsen som har tatt bildet. Samme dag var jeg faktisk på tur sjøl, så hvis man ser godt etter kan en kanskje se meg og Fred Husøy på veg opp Romsdalshorn, humrer Heggem.

Det var Arnt Øyvind Siem som kom på toalett-ideen. Heidi Leren i Anunatak har satt sammen bildet på vegger og tak. – Nå har Statoil-stasjonen fjelldo.

– Hva blir det neste?

– Det neste blir nok en knapp på dieselpumpa som spiller låten Take Me Home, Country Roads for trailersjåfører med heimlengsel om natta, sier Heggem spøkefullt og legger til at det alltid er viktig å finne på noe nytt.

Daglig leder for Tindesenteret, Anita Vik Buckley, fikk æren av å klippe klatretauet og offisielt erklære toalettet for åpnet. Her sammen med Nils Ivar Heggem og Monica Staurset. Foto: Karen Kavli Setnes