Vestnes-alternativet er igjen blitt aktuelt i kommunereformen etter at henvendelsen fra Vestnes om samtaler kom.

Rådmannen foreslo å si ja til møtet med Vestnes, noe formannskapet var enige i. Venstres Arne Steffen Lillehagen foreslo å også samtale med andre tilstøtende kommuner, nemlig Molde og Nesset.

- Jeg mener vi bør takke ja på henvendelsen, men jeg har også kommet til at når man nå skal ut å samtale, så lurer jeg på om også ta en prat med andre tilstøtende kommuner, Molde og Nesset.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Å ta opp igjen Vestnes-alternativet ble fremmet som en interpellasjon fra Senterpartiet i formannskapet tidligere i høst. Ellinor Torsgård Solheim mente det var riktig å ha med alternativet videre, siden det stod sterkt i innbyggerundersøkelsen. Da var det ikke flertall for å behandle interpellasjonen, og ordføreren uttalte blant annet at det da ikke forelå nye opplysninger i saken.

I dagens formannskap sa han at det er naturlig å svare ja til invitasjonen fra Vestnes, og støttet Lillehagen i forslaget om å utvide horisonten.

- Tror det blir veldig vankselig å få kommunen til å samles rundt et forslag, siden vi har helt ulik tilknytning. Nordsida opplever jeg at ikke har interesse for Vestnes. Vi bør gå i dialog med Vestnes med åpent sinn, men bør også utvide horisonten, sier han, og presiserer at det kun er snakk om en samtale for å se om det er noe å gå videre med.

Dersom kommunestyret vedtar det, blir det møte i Vestnes 18. desember.

Svs Per Arne Skomsø tror Rauma kommer til å ende alene til slutt.

- Men vi bør undersøke mulighetene som ligger rundt, sier han.

Saken skal opp i kommunestyret 15. desember.