Veigruppa i Vågstranda Vel har bedt om at kommunen tar opp bompengesaken til politisk behandling. De ønsker å å få til en fritaksordning for innbyggere med postadresse 6387 Vågstranda.

Innstillinga til rådmannen ble enstemmig vedtatt:

Rauma kommune sender søknad om fritaksordning for fastboende med adresse 6387 Vågstranda for passering i bomstasjon Våge-E136. Begrunnelsen er at det ikke er alternative kjøreruter til nabobygder og kommunesentrum for å nå offentlige tjenester og andre viktige servicefunksjoner. Taksten er også såpass høy at med grunnleggende reisebehov er det store negative økonomiske virkninger for de fastboende. Dette er grundig kartlagt i 2010, reisebehovene gjelder fortsatt og vil vedvare i tidenfremover.

Politikerne Ronny Antonsen (Frp) og Marit Nauste (Uavh.) mente at man prinsipielt sett bør søke om fritak for alle, all den tid det er et rassikringstiltak.

Ellinor Torsgård Solheim (Sp) mente derimot at det ville svekke Vågstrendingenes sjanse for gjennomslag, og ordfører Lars Olav Hustad var enig.

- Det har vært prøvd å få til et generelt fritak, og det er helt usannsynlig å få til, slik jeg ser det. Det er ikke første gang vi snakker om Vågstranda-fritak heller, men nå konkretiserer vi gjennom nytt vedtak med kommunestyret i ryggen, sier han.

Saken skal behandles av kommunestyret 15. desember.