– Det er helt utrolig at det går an, sier sist lørdags vinner av en million kroner. Vinneren hadde kjøpt Flax-loddet hos Coop Ekstra på Åndalsnes.

– Jeg gikk heim og leste litt aviser. Jeg hadde tatt med meg fem lodd som jeg hadde vunnet 25 kroner på og kjøpte fem nye. Jeg leste og skrapte litt innimellom, forteller vinneren som ikke vil fortelle i avisahvem han er.

– Det er veldig kjekt når folk vinner gode penger, forteller Inger Anne Vikene hos Coop.

Hun bekrefter at loddet ble solgt på lørdag og at vinneren kom tilbake seinere med vinnerloddet.

– Hvordan gjør dere slike ting. Blir det et møte på bakrommet eller?

– Nei, vi prøver å gjøre mist mulig nummer av det og betjener som vanlig.

– Du klarte altså å holde maska?

– ja, jeg må si jeg gjorde det, sier Inger Anne Vikene og som nå har solgt lodd med gevinster på en million og 500.000 kroner de siste ukene. Lodd med gevinst på en million kroner, har hun ikke opplevd før nå på lørdag til tross for mange år som selger av Flax-lodd.

– Jeg må si jeg tok det hele med knusende ro, sier vinneren som tok med seg vinnerloddet tilbake til butikken litt seinere på dagen da han skulle handle.

– Jeg har ingen planer for hva jeg skal bruke pengene til så langt. De skal få stå på konto og kjøle seg ned litt først. Et slikt beløp kommer nok godt med etter hvert, sier han og legger til at han tok en tur til naboen da han ble klar over milliongevinsten.

– To milliongevinster på samme adresse?

– Ja, det er utrolig og jeg klarte det på ett lodd. Han brukte to, sier han.

Inger Anne Vikene hos Coop regner med et godt loddsalg i butikken framover. Det blir nemlig hengende diplomer som forteller om gevinstene godt synlig i butikken.

– At noen med samme adresse vinner så store premier i løpet av så kort tid, nei, det tror jeg ikke vi har hørt om før. Vi har hatt tilfeller med lottomillionærer som har vunnet to ganger eller at noen i samme familie har vunnet en million tidligere en gang, men på Flax, nei, det vet jeg ikke har skjedd, i alle fall ikke i løpet av et så kort tidsrom, sier Ingrid Roterud Mathisen som er vinneransvarlig hos Norsk Tipping på Hamar.