Barna på Hakkespett-avdelingen i Myra barnehage fikk fredag storfint besøk fra Rauma brannstasjon. De fikk utdelt sin egen Bjørnis-bamse, samt sekk, brannvernbok og aktivitetsbøker.

– Barna ble kjent med Bjørnis da alle barnehagene var på togtur til Bjorli i vår. Nå reiser vi rundt til alle barnehagene og deler ut Bjørnis, forteller brannsjef Falke Haugen.

Bjørnis-prosjektet er for de eldste barna i barnehagen, og et samarbeid med Gjensidige.

De uniformskledde brannmennene er populære i barnehagen, og nå skal lille Bjørnis være med dem hjem etter tur.

– Hvert barn får ha Bjørnis i en uke, og de skal gjøre oppgaver i hjemmet. Da skal de for eksempel bli kjent med hvor røykvarslere og brannslokkingsapparat er hen, og så skal de fortelle om det de har lært i barnehagen etterpå, forteller han.

Han presiserer at det allerede gjøres et solid brannvernarbeid i barnehagene.

– Vi har fra før et godt samarbeid med barnehagene, og vet de jobber godt og seriøst med brannvern. Bjørnis blir et supplement til dette, og vi har fått gode tilbakemeldinger på dette prosjektet, sier han.

Har Bjørnis i brannbilen

Rauma og Molde er foreløpig i de to eneste kommunene i fylket som er med på prosjektet.

- Barn er en viktig målgruppe for oss, og det er viktig å starte tidlig med barnvern, sier han.

Bjørnis-prosjektet ble startet av brannvesnet i Trøndelag. I tillegg til at Bjørnis flytter inn i alle barnehagene i Rauma, har Bjørnis blitt viktig i brannvesenets møte med barn. Når Barna kommer på besøk på brannstasjonen, er Bjørnis der for å møte dem.

- I tillegg har vi Bjørnis-bamser med oss i alle brannbilene våre. Hvis det har vært en brann eller en ulykke der barn er involvert, er det en fin måte å kunne ta fokus litt bort fra det som er vondt og skummelt, sier Haugen.

Spennende å ta i bruk Bjørnis

Barna på Hakkespett-avdelingen, som er fire og fem år gamle, kjenner alle til Bjørnis, og bekrefter at de gleder seg til å ta ham med hjem.

Pedagogisk leder Reidun Meisal Einang er både spent og optimistisk til Bjørnis-prosjektet.

– Vi har holdt på med ulike brannvernopplegg tidligere, men Bjørnis appellerer veldig til ungene. Dette blir veldig spennende, ikke minst blir det spennende å se hvordan det går når han skal være med barna hjem, sier hun.