- Hva er det du reagerer på i underskriftskampanjen?

- Det er både det her at noen gir seg ut for å mene noe for ei stor gruppe, uten at det er gjort noen undersøkelser som støtter det. At noen uttaler seg på vegne av mange velgere. Det andre er at det går for langt i å henge ut en enkeltperson. Jeg vet heller ikke alle fakta om alt i denne saken, men det kan se ut som om de selektiv velger seg ut fakta som passer, svarer Hilde Mjelva.

Hun har skrevet leserinnlegget  "Opprop med bismak", der hun blant annet sier: "Jeg håper og tror at Rauma sin befolkning gjennomskuer dette som et utbrudd av frustrasjon, og ikke signerer på et opprop som bruker hersketeknikker som langt på vei er sjikane rettet mot en enkeltperson."

- Ikke redelig

- Da jeg leste det første gangen følte jeg meg provosert, men tenkte at jeg ikke skulle gjøre noe med det, at det gir bare bensin på bålet. Men så så jeg at Åndalsnes Avis hadde skrevet om det, forteller Mjelva.

Hun mener alle må ha rett til å lage et opprop.

- Men dette er lagd på et feil grunnlag. Og det er ikke redelig å henge ut én enkelt person. Det er mange som er involvert i et sånt opplegg eller spill, det er ikke én person alene, sier Mjelva, og sikter til bråket som har vært etter kommunevalget.

- Jeg skjønner at mange er frustrerte, og jeg tenker kanskje at det er et utbrudd av frustrasjon som gir et slikt opprop, avslutter Mjelva.

Mjelva har skrevet leserinnlegget som privatperson.

Ann Helen Bruaset har fått mulighet til å kommentere saka, men sier at hun ikke ønsker det på nåværende tidspunkt.