Leder for Norsk Tindesenter Anita Buckley, sier at de ønsker at filmen skal bli en opplevelse du ikke får heime.

- I tindesenteret skal den prosjekteres på en tredimensjonal vegg, forteller hun.

Lørdag ettermiddag tok hun turen opp til Hornaksla i Romsdalen for å ta en titt på selve produksjonen.

- Jeg er veldig spent på resultatet sier hun.

- Ikke en vanlig ekstremsportfilm

Spent er også Øystein Moe. Han er medregissør og hovedfotograf fra produksjonselskapet Helmet AS, og sier arbeidet med filmen er vanvittig krevende.

Sammen med kollega Stian Eriksen og lokal ekspert på dronefilming, Stein Lindseth Olsen, jobbet de lørdag med å få gode bilder av lokale klatrere i veggen.

- Vi startet å jobbe med denne filmen i mai-juni i år, og det kommer til å ta nesten et år før den er ferdig. Det er ikke så veldig mange opptak, men filmen har et krevende etterarbeid, forteller Moe.

Han sikter da til en del 3D-arbeid som skal gjøres.

Troll og myter

- Vi bygger den fiktive historien i filmen på historier fra området, og filmen vil nok derfor inkludere både troll og myter, fortsetter regissøren.

Han beskriver arbeidet som vanvittig krevende.

- Denne filmen er ikke bare en dokumentasjon av ekstremsport, det er det absolutt ikke. Vi har med både basehopping, klatring og ekstremkjøring på ski, men det er aldri ment å bli en Red Bull-film ut av det. Vi prøver å gjøre noe mer, der det overordna skal være at det er vakkert å se på. Det skal være spennende dramaturgi, og vi skal portrettere landskapet, naturen, og bruken av den, forklarer Moe.

- Vakkert, spennende og skummelt

Regissøren sier de innser at de ikke kan konkurrere med alt det dokumentariske som folk sjøl produserer og legger ut på nett.

- Det er mange som filmer når de hopper, klaterer og kjører på ski. Vi har ikke mulighet til å konkurrere med alt det proffe som legges ut. Vi ønsker også å favne bredere. Vi vil lage en film for barn, for ungdom og for godt voksne. Vi ønsker å lage ei historie som alle kan synes er spennende å se. Ei historie som skal være både vakker, spennende og at det kanskje kan være litt skummelt. Det skal bli noe annet enn det du kan forvente når du går inn på en sånn plass.

Hva selve historien går ut på, vil ikke Moe si så mye om.

- Vi vil overraske litt, sier han.

Filmen blir 14-15 minutt lang og skal trolig vises tre ganger i timen i Norsk Tindesenter sin kinosal. Og Anita Buckley tror vi kan forvente åpning av senteret i alle fall innen mai 2016.