Nav Møre og Romsdal hadde fryktet en økning i arbeidsløsheten den siste måneden, med tanke på utviklingen i arbeidsmarkedet.

- Når vi tar hensyn til vanlige svingninger gjennom året harvi den siste måneden hatt en økning på 75 arbeidsledige i fylket, klart mindre enn økningen deto foregående månedene. Det er en faktisk nedgang på 410 ledige fråaugust. Arbeidsløsheten ved utgangen av september er lavere enn fryktaog figuren over arbeidsledighetsprosenten viser at utviklingen er bedrei Møre og Romsdal enn i landet siste måneden, sier fylkesdirektør Stein Veland i en pressemelding

Samtidig tror de at arbeidsløsheten vil øke mer.

- Vi er samtidigrealistiske, og vi regner med en økning i arbeidsløsheten det nestehalvåret, sier han.

3589 arbeidsledige i fylket

I september 2015 var det 3 589 presoner helt uten arbeid i Møre ogRomsdal. Det svarer til 2,6 prosent av arbeidsstokken og er en økning i arbeidsledigheten  på 24,7 prosent fra samme måned i fjor.

I september2015 er det i tillegg 471 arbeidssøkere i ulike arbeidsmarkedstiltak, noe som er 129flere enn i september 2014.

Blant de arbeidsledige er det særlig mange med bakgrunn i industriarbeid (664) og bygg og anlegg (528).

I Rauma

I vår egen kommune var det 68 menn og 35 kvinner som var arbeidsledige i september. Det tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstokken, og kommunen ligger altså på fylkesgjennomsnittet.

Det var tre flere arbeidsledige enn i august, og sammenliknet med situasjonen for et år siden er det nå 44 flere arbeidsledige i kommunen.