Siden 1999 har de holdt til i Isfjorden, men i disse dager flytter de tre veterinærene, Lise Marie Ånestad, Renate Visnes og Jan Peter Valde inn i sine nye lokaler i det gamle Coop-bygget på Åndalsnes.

– Vi viderefører den praksisen som veterinærkontoret alltid har hatt, nemlig å sørge for døgnkontinuerlig veterinærtjeneste til både små og store dyr. Vi tar imot smådyr på kontoret og utfører veterinær stordyrpraksis ute i distriktet, forklarer Valde.

Nå er snart både venterom og undersøkelsesrom klart til å ta imot pasienter.

– Her skal vi kunne gjøre det meste. Vi er fornøyde med lokalene så langt, og det er både sentralt og lett tilgjengelig, og med gode parkeringsmuligheter sier han.

To relativt nye fjes

Jan Peter Valde, som også jobber i Mattilsynet, har 25 års erfaring som veterinær i Rauma. De to andre veterinærene i samarbeidet har ikke vært her så lenge ennå.

Ånestad har praktisert i Rauma siden mars i år, og Visnes kommer fra et vikariat i Fræna, og begynte for et par uker siden.

– Samarbeidspraksisen drives etter en modell som ble utarbeidet av tidligere distriktsveterinær Nils Hydle og som har fungert siden midten av 70-tallet, sier han.

Tredelt vaktordning

Veterinærene ved Åndalsnes veterinærkontor er selvstendig næringsdrivende som arbeider i et forpliktende samarbeid.

Det vil si at de samarbeider om arbeidsoppgavene i veterinærdistriktet, deltar i felles vaktordning, og har felles kontorlokaler.

– Både arbeidsoppgaver og vaktordning rullerer etter oppsatt plan, noe som sikrer mest mulig lik arbeids- og vaktbelastning for den enkelte. Et godt kollegialt fellesskap er alltid en styrke, både faglig og administrativt, sier han.

Vaktordningen er til for å sikre alle dyr øyeblikkelig hjelp, noe som er et kommunalt ansvar.

– For å kunne opprettholde en tredelt vaktordning som i dag, er det vesentlig at den totale praksismengden ikke blir for liten. Det kan bli vanskelig å rekruttere veterinærer til å delta i vaktordningen hvis det totale praksisgrunnlaget reduseres, samtidig som antall vakter per veterinær økes. Dette er noe en ser flere steder i Distrikts-Norge. På sikt kan dette være en utfordring for øyeblikkelig-hjelp-beredskapen til både små og store dyr, forklarer han.

På samme sted

Romsdal Dyreklinikk fortsetter i samme lokaler som tidligere. Silje Hvarnes meldte seg i sommer ut av vaktsamarbeidet.