– Ja, jeg begynte med en gang. Meldte meg ikke arbeidsledig én dag, sier Bjørnar Grøvdal som innrømmer at det er ganske annerledes med ny jobb på land.

Tidligere jobbet han som inspektør og kontrollør i Axess og hadde en del mer fritid enn nå.

– Det er ikke så mye tid til å gjøre andre ting nå. Jeg bygde på 90 kvadratmeter hjemme for noen år siden, og har vel ikke hatt så mye tid til å gjøre noe der det siste halvåret. Jeg blir vel aldri ferdig heller, smiler han.

Da han ble arbeidsledig i april forsøkte han først å bli ansatt som tømrer hos andre, men oppdaget at de fleste har sitt eget enkeltmannsforetak og jobber heller sammen i prosjekt.

Etter påtrykk fra to kamerater som hadde gjort det samme, valgte Bjørnar å etablere sitt eget enkeltmannsfirma; Grøvdal Byggservice. Sammen med kompisene; Haugan Bygg og Tetlie Bygg, jobber han nå med å skjøte på et garasjeanlegg og bygge en leilighet i Bricon-bygget i Måndalen.

– Vi prøver å være allsidig og tilbyr pakkeløsninger med både mur og tømring. Det er for å møte konkurransen fra utenlandsk arbeidskraft. Vi har nok å gjøre nå, men vi er spent på vinteren, sier den nyetablerte snekkeren fra Isfjorden.